Welcome to Primaria comunei Bogdanita, judetul Vaslui   Apasa si asculta textul! Welcome to Primaria comunei Bogdanita, judetul Vaslui

Venitul minim de incluziune

Venitul mininm de incluziune

Venitul Minim de Incluziune

Acord privind serviciile de asistență tehnică rambursabile pentru sprijinirea operaționalizării reformelor în materie de protecție socială în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (P178551)

Toți beneficiarii actuali de VMG și ASF trebuie să se înregistreze în sistem începând cu data de 1 noiembrie și până la 31 decembrie 2023. Aceasta este o măsură esențială pentru a nu pierde dreptul la VMI odată cu aplicarea legii de la 1 ianuarie 2024.

1.Afis VMI

2.Pliant VMI

3.Declaratie pe propria raspundere

4.Acord prelucrare date personale

5.Anexa-2-Anexa-nr.-4 Lista-Bunurilor

6.ANEXA-8-la-normele-metodologice-Angajament-de-plata

7.Legea-196-2016-valab.-30.06.2023

8.Norme-metodologice-HG-1154-2022-valab.-26.05.2023

9.Pliant Venitul-minim-de-incluziune

Aparatul primarului

aparatul primarului

Primarul are in subordinea sa un aparat propriu ce comunica cu locuitorii comunei....

Citeste mai mult

Hotarari CL

hotarari cl

Hotararile CL sunt supuse votarii si se refera la buna functionare a comunitatii...

Citeste mai mult

Documente contabile

documente contabile

Aici va sunt prezentate bugetul, bilantul, rectificarile si alte acte privind banii comunei

Citeste mai mult

Declaratii de avere

declaratie de avere si interese

Aici gasiti declaratiile de avere si interese ale membrilor CL si functionarilor publici...

Citeste mai mult

Contact

contact

Printr-un singur click luati legatura cu noi privind problemele pe care le aveti

Citeste mai mult

Satul Schit Bogdanita este situat pe valea raului Bogdanita, care, dupa ce izvoraste de la Vladnic (1 km nord de sat) parcurge satul Schit, iar la iesirea din sat curge subteran, reaparand in satul Bogdanita.
Dupa traditia locala, consemnata in scris de preotul Andrei Giurcanu, primele asezari in vatra satului dateaza din 1864, cand s-a facut improprietarirea muncitorilor de la manastirea Schit, data cand si acest asezamant s-a desfiintat, iar biserica a devenit biserica de enorie.

Denumirea satului vine de la manastirea de monarhi, desfiintata in 1864, si avand un numar mai mic de vietuitori, se numea "Schit".

Biserica, format cruce, a fost zidita in anii 1844-1847, din piatra si caramida fiind sfintita la 8 noiembrie 1847. Ctitorul principal a fost un grec, pe nume Eustatie, si sotia sa Caliopia, care au depus suma cea mai mare, restul cheltuielilor fiind suportate din veniturile manastirii.

Biserica a fost construita in locul altei biserici, care a avut tot hramul Sf. Nicolae, si care fusese construita de fratii Teodor si Ionita Bolea, feciorii lui Andrei Bolea, in anul 1784, si inzestrata cu mosie de razesii din Coroiesti, Vladesti si Bogdanita. L a 20 ianuarie 1929 a fost distrusa de un foc , ramanand numai peretii. Timp de 11 ani a durat lucrul da reconstructie, redeschiderea facandu-se la 2 iunie 1940 de protopopul St. Vasilescu, delegatul Episcopiei Husilor, preot paroh fiind Andrei Giurcanu.

Cutremurul din anul 1940 a provocat mari stricaciuni, atat la turla cat si la peretii bisericii. Din lipsa de fonduri nu i s-au putut face reparatiile necesare, gasindu-se astazi intr-o stare de ruinare completa.

La manastirea Bogdanita, aflata in faza de constructie, trudesc parintele Antonie si doi frati: Romica si Catalin. Parintele Antonie a venit aici in 2003 din Suceava. Datorita lui, noua biserica din lemn se spera ca va fi terminata in acest an. Aceasta este construita in cel mai pur stil bucovinean.

Deocamdata mica obste se confrunta cu mici greutati, datorita drumului aproape inaccesbil prin care se ajunge la manastire.

Scroll to top
Apasa si asculta textul! Powered By GSpeech